marți, 22 ianuarie 2008

Singur de-acasa trei

Am fost la tara la ei, adica "a la campagne". Ce sa zic...mai-mai ca nu curgea mierea si bunastarea pe strada. Arata ca in povesti. Fiecare "satuc" cu castelul lui, campuri verzi in luna inuarie, strazi curate "bec" si asfalt rosu. Trebuie sa adaug ca "a la campagne" din poze este in jurul Versailles-ului unde este zona high class. In mersul masinii vedeam garduri si porti frumoase si imi holbam telobiectivul sa vad si casa din capatul tarlalei; dar nimic - 300 mm nu ajunge pentru a scruta curtile interminabile ale stabilor "tarani". Parca miroasea a vin si ficat ingrasat de la saracele gaste peste tot. Era o atmosfera foarte frantuzeasca. Daca vedeam vreun om pe undeva, imi imaginam ca ori e de vitza nobila, ori e servitor la vreo dependinta cu gradini interminabile si pivnite doldora de branza si vin.
Mi-a placut plimbarea. A fost ca si cum as fi dat paginile unei carti cu povesti....o altfel de poveste, nu ca ACASA...la astia povestile sunt trase cu rigla, ordonate si curate. Frumoase, n-am ce sa zic..dar parca Babei Cotoroante din basmele noastre nu i-ar sta bine intr-o rochie haute couture, cu palarie cu puf, fata nezbarcita (creme de fata cu apa pura, deh), traind intr-o padure abia plantata pe langa care trece autostrada, curentul electric si conducta de gaze.





5 comentarii:

Delia spunea...

vreau si io a la campagne.on peut acheter une pour en profiter pendant les vacances?
oh, la vie des campagnards!

Dedi spunea...

vorbit, scris, citit - impecabil. :)
...dar daca totusi viata la campagne e nasoala? c ne facem? vindem?

Anonim spunea...

Ce faci, frate, te-ai curvit? Cum ramane cu scarba de francezi si cu dorul de Acasa? Vad ca ai inceput sa-i ridici in slavi pe ei si tara lor sterila!!!!!!

Stii tu cine :)

Anonim spunea...

Ce faci, frate, te-ai curvit? Cum ramane cu scarba de francezi si cu dorul de Acasa? Vad ca ai inceput sa-i ridici in slavi pe ei si tara lor sterila!!!!!!!

Stii tu cine :)

Dedi spunea...

reciteste finalul textului, acolo zice mai pe ocolite ca nu dau baba cloantza, oricat de urata ar fi ea, pe madamme figaro.
pup iu, oricine ai fi. iti dai seama ca nu "stiu eu cine"...mi-au venit cel putin 100 de nume in minte. :)